Kouzelné nahřívací polštářky

Naše voňavé nahřívací polštářky

Zima už nám klepe na dveře, právě proto je teď nejvhodnější doba k představení našich nahřívacích polštářků. 

Ve světě najdete spoustu variant nahřívacích polštářků, naplněných třeba solí, pohankou nebo peckami z třešní. My polštářky plníme sušenou lokální BIO pšenicí a naší voňavou BIO levandulí. Zvolili jsme právě pšenici, protože perfektně přilne k jakémukoliv obkládanému povrchu, navíc ji získáváme z nedalekého zemědělství. Sušené květy levandule z našeho políčka do nahříváků přidáváme kvůli jejich uvolňujícímu a relaxačnímu aroma.

 

Různé varianty

Polštářky nabízíme ve variantách:  Bedrohřej  a  Krkohřej . Zvláště pak máme menší nahřívací  polštářek na oči  a speciálně upravený  polštářek pro malé děti a miminka. 

Polštářky se liší ve velikosti, délce a šířce a ušití vnitřních komor. I přesto, že jsou polštářky primárně určené na prohřátí beder a krční páteře, můžete je směle použít na jakékoliv místo na těle, kde to zrovna potřebujete. Skvěle pomůžou třeba i od mensturačních bolestí v podbřišku, uvolnění spodních nebo vrchních zad či prohřátí nohou a svalů.

Nahřívací polštářky pro děti jsou nejenom menší, jsou ale také lehčí a obsahují méně levandule. 

 

Síla tepla

Polštářky své schopnosti získávají až po nahřátí. Právě teplo totiž intenzivně prohřeje obkládané místo, čímž se uvolní svaly, klouby či šlachy a dojte tak k postupné úlevě jak zasaženého místa, tak i celého těla. Jemná vůně levandule uklidní mysl, pomůže uklidnit hlavu při migrénách a může přinést úlevu při stresu či napětí. 

 

Široké využití v nahřáté i nachlazené variantě

Bolesti krční páteře/ztuhlý krk: Krkohřej díky svému tvaru krásně přilne ke krční páteři a celou ji prohřeje. Teplo uvolní namožené svaly a uleví od táhlé bolesti. 

Bolesti zad a ledvin: Bedrohřej má perfektní velikost na umístění právě v okolí beder. Záda a bedra tak krásně prohřeje a uvolní napětí ve svalech. 

Úleva od stresu: stres se často ukládá do oblasti zad, ramen a krční páteře. Hřejivé polštářky uvolní svaly a navíc zklidní mysl. 

Těhotenství a porod: polštářky pomůžou od bolesti spodních zad, které jsou hlavně v těhotenství velice namáhané. Při porodu je nahřátý polštářkem velkým pomocníkem při bolestech. Lze jej následně použít i k předehřátí kočárku či postýlky nebo lůžka.

Pro miminka a děti: polštářek po nahřání přináší úlevu pro bolavé bríško, pomáhá při dětské kolice a při nachlazení. Jemná vůně levandule zklidní i ty největší dobrodruhy. 

Úleva při menstruačních bolestech: teplo uvolňující se z polštářku pomáhá utlumit bolest a křeče v podbřišku.

Nachlazení: hřejivé obklady pomůžou ulevit při nachlazení průdušek, ledvin nebo močového měchýře.

Prohřátí těla: třeba u televize nebo při sedavé práci.

Před spaním, pro malé i velké: levandule má uklidňující schopnosti a v kombinaci s teplem dokáže pomoci uklidnit tělo i mysl před spánkem.

Masáž: nahřátý polštářek je výborný k uvolnění svalů před i po masáži.

Návrat energie: krátký odpočinek s polštářkem pomůže zpátky navrátit energii, koncentraci a povzbudit mysl.

Sportovní úrazy a namožené svaly: nachlazený polštářek pomůže při sportovních úrazech jako je vyvrtnutí kloubů, otoky a záněty (doporučujeme konzultovat s lékařem). Na unavené svaly naopak pomůžou teplé obklady.

Nahřívací polštářky si najdou své místo v každé domácnosti, jejich využití je totiž opravdu bohaté. Navíc jsou vyrobeny ze 100 % recyklované látky a plněné jsou čistě přírodními BIO surovinami, pšenicí a levandulí, jsou tedy i 100 % ekologické

 

Snadné nahřívání

Nejjednodušší způsob, jak polštářky nahřát, je v mikrovlnné troubě. Výhodou nahřívání v mikrovlnce je hlavně čas, polštářek je prohřátý za pár desítek vteřin. Polštářek můžete nahřát i v klasické troubě nebo třeba na rozehřátém topení. Žádnou špatnou zkušenost jsme ještě nezaznamenali, přesto buďte prosím při nahřívání polštářků obezřetní a mějte je vždy v dohledu

Nahřívání v mikrovlnné troubě: 700 W/cca 90 vteřin (60 vteřin u dětského a očního polštářku)

Nahřívání v horkovzdušné troubě: každá trouba funguje malinko jinak, proto doporučujeme nahřívání v klasické troubě (na program proudícího horkého vzduchu) nejprve opatrně vyzkoušet. U nahřáté trouby na 100°C až 120°C polštářek nahřívejte cca 10 + minut. Polštářek nikdy nepokládejte do trouby rovnou na mřížky, umístěte ho na plech s pečícím papírem či do nádoby určené do trouby (například keramický pekáček). 

Už cítíte tu vůni? :-) 

Při aplikaci nahřívacího polštářku dítěti prosím nejprve vyzkoušejte teplotu na sobě! 

 

Vyrobeno s láskou na jižní Moravě

Nahřívací polštářky jsou poctivě ušité našimi šikovnými švadlenkami, jsou vyrobeny z kvalitní a pevné látky a při správné péči vám budou sloužit i několik let. Vůně levandule ale po nějaké době vyprchá. V takovém případě doporučujeme na polštářek po nahřátí kápnout 1 kapku levandulového  éterického olejíčku . Vůně se opět krásně rozline po celé místnosti. 

Vnitřní vyplněné polštářky nesmí do pračky, pouze snímatelný povlak můžete vyprat s podobným prádlem na 30°C. 

 

Přejeme vám krásný den, ideálně zakončený odpočinkem s naším hřejivým polštářkem. 

Grafický návrh vytvořil Tomáš Hlad & techka s.r.o.