Levandule: pomocník ke kvalitnějšímu spánku

 

Levandule je známá pro své zklidňující účinky, které působí na tělo i myslKvalitní spánek ovlivňuje celý náš den. Pokud se dobře vyspíme, náš den může být více produktivní, naše mysl více kreativní a naše srdce více přátelské. :) Kvalitní spánek totiž ovlivňuje naši produktivitu, ale také náladu. Z dlouhodobého hlediska je kvalitní spánek důležitý pro naše zdraví, a to nejen fyzické, ale i psychické. Vyzkoušejte některý z našich levandulových tipů pro zlepšení kvality spánku:

Uvolňující levandulová koupel

Horká vana s levandulí pomůže vaše tělo i mysl uvolnit a připravit na spánek. Po květinové koupeli navíc sáček můžete volně osušit a nechat jej vyvonět třeba ještě ve skříni nebo ve špajzi (proti molům). A až ztratí své aroma, můžete jej s klidným svědomím hodit do kompostu. :) Sáček je totiž vyroben z kompostovatelného materiálu. 

Čaj z květů levandule

Výluh z květů levandule lékařské zklidní a připraví tělo i mysl ke spánku. Doporučujeme jednu lžičku květů luhovat 2-3 minutky v horké vodě. Výtečný je s medem a citrónem nebo v kombinaci s heřmánkovým čajem. Levandulové květy po sklizni sušíme, odprašňujeme a čistíme a následně je používáme i do našich potravinových produktů (třeba kávy nebo čokolády).

Aromaterapie

Pár kapiček 100% oleje z levandule lékařské v difuzéru nebo na keramické destičce pomůže ke zklidnění organismu před spaním. Éterický olej také můžete nakapat do vany, třeba k vaší oblíbené koupelové soli. My si naše éterické oleje destilujeme sami z naší levandule, máme tak jistotu, že se v nich neskrývá nic jiného, než čistý výtažek z levandule. Olejíčky rovněž můžete zakoupit na našem e-shopu. 

Pillow spray

- neboli sprej na polštář. 1-2 šplíchnutí levandulového hydrolátu na polštář chvilku před spaním pomůže pro psychické i fyzické zklidnění a kvalitní spánek.

Naše levandulové tipy by měly být už jen třešničkou na dortu ve vašem usínacím rituálu. Nezapomínejte před spaním dobře vyvětrat místnost, ve které spíte, ideálně nechoďte spát s plným žaludkem (doporučuje se aspoň 2 hodinky před spaním nejíst) a zkuste každý den chodit spát v přibližně podobný čas, ideálně ještě před půlnocí. Dopřejete tak svému tělu zasloužený odpočinek po celém dni a připravíte jej k fungování na ten další den.

Ať se Vám krásně spí. S pozdravy z levandulové farmy, tým Lavandia

Grafický návrh vytvořil Tomáš Hlad & techka s.r.o.