Finalisti TOP 10 SME Enterprize

Zúčastnili jsme se 2. ročníku soutěže SME Enterprize pro malé a střední podniky v České republice, které ve svém podnikání zohledňují životní prostředí - a to používáním obnovitelných zdrojů, ekologické výroby produktů, inovativními přístupy, novými technologiemi nebo právě ekologickým zemědělstvím

Když v roce 2014 Stanislav Bíza (farmář, zakladatel a majitel Lavandia) vysadil 40 000 keříků levandule, nečekal, kam až ho tento krok zavede. O 8 let později stojíme na rozkvetlém levandulovém BIO poli, které má dnes už přes 90 000 levandulových keřů. Na naše pole nepoužíváme žádne pesticidy ani jiná umělá hnojiva, používáme pouze to, co nám dá příroda. Díky tomu můžeme každý rok sklízet naše levandulky v BIO kvalitě. Ale u tohoto naše cesta k udržitelnosti nekončí. Tu totiž reflektujeme do všech sfér našeho podnikání.

Na galavečeru pořádaným pojišťovnou Generali - SME Enterprize - jsme se setkali s dalšími devíti finalisty letošní soutěže. Všichni jsme měli sice jiný směr podnikání, za to ale se stejným cílem - podporovat v našem podnikatelském záměru udržitelnost. Jsme nesmírně rádi, že jsme mohli být součástí TOP 10 finalistů a všem ostatním českým i slovenským podnikům, které se snaží dělat věci jinak - s ohledem na naši planetu - držíme palce. 

Děkujeme, Lavandia

Grafický návrh vytvořil Tomáš Hlad & techka s.r.o.