Levandulový tip na jarní úklid

Využití éterických olejíčků jsme zmiňovali už i v předchozích článcích. Vše, co se týká levandulové aromaterapie jsme shrnuli v článku tu a návod na přírodní levandulový repelent najdete v tomto článku. 

Levandulové éterické olejíčky milujeme hlavně pro jejich všestrannost. Dají se použít do kosmetiky, při aromaterapii, masáži ale třeba i při úklidu. A právě s úklidem souvisí i náš dnešní tip! Poradil nám ho farmář Staňa a od té doby ho vlastně používá při úklidu celý tým Lavandia. :-)

Před vysáváním kápněte 2-3 kapičky éterického olejíčku na látkový či papírový pytlík nebo na filtr do vysavače. Vůně levandule se teplem při vysávání uvolní a nádherně provoní celý dům. Použít můžete jak éterický olej z levandule lékařské, tak i z levandule Grosso.

Je to opravdu tak jednoduché, stačí jen 2-3 kapky a celý dům rázem provoní vůně rozkvetlého levandulového políčka. Navíc nevdechujete žádné chemické aromata, ale jen přírodní výtažek vůně z bio levandule. Pokud jeden z našich éterických olejíčků už máte, určitě tip při dalším vysávání vyzkoušejte. A pokud ne, mrkněte na odkazy na e-shop, kde olejíček můžete koupit. Hodí se nejen při úklidu. 

Přejeme všem krásný den, tým Lavandia


Zmíněné olejíčky z článku:

https://www.levandulezmoravy.cz/levandule-bio-etericky-olej-10-ml/

https://www.levandulezmoravy.cz/levandulovy-olej-bio-grosso-10-ml/ 

 

Grafický návrh vytvořil Tomáš Hlad & techka s.r.o.