Oslavte MDŽ těmito třemi levandulovými rituály

Levandule je jednou z nejznámějších a hlavně nejúčinnějších rostlin pro relaxaci a uvolnění. Oslavte dnešní Mezinárodní den žen (nebo i jakýkoliv jiný den) s těmito uklidňujícími levandulovými rituály, které budou očistou nejen pro Vaše tělo, ale i mysl

 

1. Levandulová relaxační koupel

Pro tento rituál si připravte naši horkou bylinnou koupelSáček s koupelí vybalte z obalu a vložte do vany s horkou vodou o teplotě cca 38 °C až 45 °C. Nechejte louhovat 15 až 20 minut. Sáček můžete použít také jako mycí žínku. Pro zvýšení účinků koupele nepoužívejte žádné další mycí prostředky. Koupel blahodárně působí na vaše tělo i mysl, uvolňuje duševní i fyzické napětí. 

Použít můžete také naší levandulový éterický olej z levandule lékařské. Stačí pár kapiček olejíčku do horké vody. Nechte levanduli působit a uvolňovat své účinky do vody. Při koupeli zapomeňte na všechny denní strasti, soustřeďte se jen na své dýchání a nechejte se unášet tou uklidňující vůní. Uvolnění a klid, které tato koupel přináší, jsou nepopsatelné.

 

2. Levandulový rituál pro lepší spánek

Před spaním si dopřejte krátký vonný rituál, který vám pomůže uklidnit mysl a připravit se na zasloužený odpočinek. Připravte si hrníček teplého uklidňujícího levandulového čaje. Tento rituál vám pomůže nejen snadněji usnout, ale napomůže i klidnějšímu spánku.

Podrobný návod na přípravu čaje najdete tu

 

3. Levandulová meditace pro klidnou a čistou hlavu

Dopřejte si několikaminutové uvolnění kdykoliv během dne. Překvapí Vás uvolňujícíaž očisťující pocit během této voňavé meditace, který ukončíte se svěží, klidnou a čistou hlavou. Doporučujeme k meditaci použít náš vonný oční polštářek, éterický olej nebo květinovou vodu. Jak se připravit k meditaci, neboli levandulovému odpočinku: 

Najděte si klidné místo, kde se budete cítit pohodlně a klidně.

Oční polštářek nahřejte na chvilku v mikrovlnce nebo položte na pár minut na topení. Kápněte pár kapiček éterického oleje na keramickou destičku či do aromalampy nebo jemně provoňte místnost naší báječnou květinovou vodou. Připravte si cvičící podložku nebo se třeba uvelebte v posteli.

Zavřete oči, přiložte si na ně příjemně hřející polštářek a zkuste se zaměřit pouze na svůj dech. Pokuste se odehnat aspoň na pár minut všechny myšlenky a soustřeďte se jen na váš nádech a výdech. Stačí pár minutek a Vaše mysl bude čistá a vaše tělo příjemně uvolněné a klidné. 

 

Tyto tipy na jednoduché levandulové rituály vám mohou pomoci najít harmonii a klid ve vašem každodenním životě. Vyzkoušejte je a objevte sílu a účinky této báječné rostliny. 

Krásný odpočinek s levandulí přeje Lavandia

Grafický návrh vytvořil Tomáš Hlad & techka s.r.o.